Kuva: Shutterstock

Kuunteluluvut paljastavat - 80-luvun klassikot pitävät pintansa Spotifyssa

17.04.2020 10:15 - Roy Kokkonen

Kultaiset kasariklassikot ovat Spotifyn käyttäjien suosiossa.

Nostalgiateemaiset soittolistat ovat kasvattaneet suosiotaan Spotifyssa. Huhtikuun ensimmäisen viikon kuunteluluvut kertovat, että kuuntelijat kaipaavat erityisesti kultaiselle kahdeksankymmentäluvulle. 

Palvelun toiseksi kuunnelluin nostalgiasoittolista on All Out 80sjoka nimensä mukaisesti sisältää musiikkia laidasta laitaan kultaiselta kahdeksankymmentäluvulta. Kuuntelijoita listalla on 7,1 miljoonaa. Kokonaisuudessaan käyttäjien tekemät nostalgia-aiheiset soittolistat ovat lisääntyneet jopa 54 prosenttia. All Out 80s-listaa enemmän kuuntelijoita on vain All Out 00s-listalla.

Alta löydät kasan kovimpia kasarihittejä, jotka ovat menestyneet viime aikoina myös Spotifyssa.

AC/DC:n Back In Black on yhtyeen suurimpia hittejä. Samaa nimeä kantanut levy nosti bändin lopullisesti rock-kuninkaallisten joukkoon. Se on maailman toiseksi myydyin albumi heti  Michael Jacksonin Thrillerin jälkeen. Kuuntele biisi alta tai täältä:

David Bowien ja Queenin yhteistyön tulos Under Pressure on tunnettu tarttuvasta bassokuviostaan. Samaa bassokuviota on käytetty myöhemmin myös Vanilla Icen kappaleessa Ice Ice Baby. Kuuntele kappale alta tai täältä:

Whitney Houstonin Grammy-palkittu kappale I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) julkaistiin laulajan toisella studioalbumilla vuonna 1987. Kuuntele kappale alta tai täältä:

Cyndi Lauperin Girls Just Wanna Have Fun julkaistiin artistin ensimmäisellä studioalbumilla, ja nousi välittömästi hitiksi. Kuuntele biisi alta tai täältä:

Kaikista 80-luvun kappaleista eniten soittolistoille on lisätty a-ha:n tunnelmallista Take On Me -kappaletta. Kuuntele biisi alta tai täältä:

Lue myös: Myös Spotify auttaa ahdinkoon joutuneita muusikkoja - suomalaisartistit tosin saavat vielä odottaa

Lue myös: Mitä biisejä ja artisteja olet kuunnellut eniten tänä vuonna? Katso Spotifyn suosittu vuosikatsaus

Lähde: Spotify