Kuva: AOP

Bruce Springsteen täytti vuosia - uusi levy julki ensi kuussa

23.09.2020 22:45 - Lauri Kujanpää

Albumin ensimmäinen single julkaistiin syyskuun alussa.

Onneksi olkoon Pomo!

Legendaarinen Bruce "The Boss" Springsteen täyttää tänään 23. syyskuuta 71 vuotta. Mies on myös ilmoittanut, että julkaisee 23. lokakuuta Letter To You -nimisen albumin, jolla on mukana Springsteenin taustayhtye The E Street Band.

Albumin nimikkosinglen voit kuunnella alta tai täältä.

Viime vuonna Springsteenin 70-vuotisjuhlien kunniaksi kokosimme legendasta seitsemän erilaista faktaa.

1. Ensimmäinen kappale, jonka nuori Springsteen opetteli soittamaan, oli The Beatlesin versio Twist and Shout -kappaleesta.

2. Vuonna 1976 Springsteen, hänen bändinsä ja roudarinsa pelasivat softballia Born to Run -kiertueen luppoajalla.

3. Vuonna 1999 Springsteen valittiin Rock And Roll Hall of Fameen.

4. Springsteen on myynyt arviolta yli 135 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti, joista pelkästään 64 miljoonaa USA:ssa.

5. Springsteenin olisi pitänyt lähteä 18-vuotiaana Vietnamin sotaan, mutta kapinallisena sieluna hän ei halunnut tehdä sitä. Springsteen onnistui välttämään palveluksen oltuaan "liian hullu". Myös loukkaantuminen moottoripyöräonnettomuudessa auttoi häntä saamaan vapautuspaperit.

6. Vuonna 2016 presidentti Barack Obama myönsi Springsteenille Presidential Medal of Freedom -kunniamerkin. Merkin voi saada erityisen ansiokkaasta panoksesta Yhdysvaltain turvallisuuteen tai kansallisiin kiinnostuksenkohteisiin, maailmanrauhaan tai esimerkiksi kulttuuriin.

7. Springsteenin ystävän, Frank Stefankon, mukaan rokkari on myös loistava valokuvaaja ja rakastaa ottaa kuvia esimerkiksi erilaisista mainostauluista.

Lue myös: Bruce Springsteen ilmoittaa: uusi albumi The E Street Bandin kanssa!

Lue myös: Bruce Springsteen 70 vuotta - lue 7 erikoista faktaa miehen elämän varrelta