Kuva: Maarit Halonen

Suomalaisjuontaja Salsa Sinisalo muistelee lämmöllä 1980-lukua - tapasi lukuisia supertähtiä

20.01.2020 12:45 - Lauri Kujanpää

Tero "Salsa" Sinisalo tähdittää uutta Kasari-radiokanavaa.

Tero "Salsa" Sinisalo, 53, on pitkän linjan radioammattilainen ja yksi uuden Kasari-radiokanavan juontajista. Sinisalo kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että mitä kaikkea hän on urallaan oikein tehnyt. 

- Olen tällainen keski-ikäinen mies, jolla on pitkä työhistoria laidasta laitaan. Minusta piti aluksi tulla laivakokki, mutta siihen ammattiin en ikinä päätynyt, Sinisalo nauraa ja jatkaa:

- Kun sitten innostuin tiskijukan työstä, niin siinä jäi koulutkin vähän kesken ja vanhemmat eivät tätä arvostaneet. 15 vuotta soitin ammatikseni levyja ja siinä ohella tein radiota. Työskentelin ensimmäisen kerran radiossa 80-luvun lopulla.

Sinisalo pääsi nauttimaan 80-luvusta dj-töiden kautta myös supertähtien kanssa.

- Olen itse kasari-ihminen ja elin sen koko aikakauden täysillä. Olin tiskijukkien maailmanmestaruuskilpaluissa, join kaljaa Rick Astleyn kanssa ja Lisa Stansfield nojaili olkapäähäni jatkoilla ja pyysi tulta. Olin silloin todella nuori ja sitä ei ehkä tajunnut, millaisia asioita on saanut kokea. 

Sinisalo on tehnyt myös radiota neljällä eri vuosikymmenellä, joten voidaan puhua alan pioneerista.

- 80-luvun lopussa työskentelin Radio Ettanissa. Sen jälkeen olin perustamassa Radio NRJ:tä ja olen työskennellyt myös Radio Novalla sekä Radio Nostalgiassa. Kasarimusiikki on aina ollut kuitenkin sydämen asia.

80-luvusta puhuttaessa Sinisalon mieleen muistuu muutama muotiseikka.

- Miehillä oli silloin kiharatukat ja he pukeutuivat pastellisävyisiin paitoihin. Silloin elämä oli todella leppoisaa ja se aikakausi tuntui turvalliselta ja iloiselta.

Mitä Kasari sitten tarjoaa kuulijoilleen? Sinisalo tiivistää asian hyvin lyhyesti:

- Luvassa on hyvää kasarimusiikkia ja iloista meininkiä. Tervetuloa taajuuksille!

Kanavan kuuntelutaajuudet löydät Kasari-radion nettisivuilta.

Lue myös: Jyrki-ohjelman supertähti nousee uuden radiokanavan juontajaksi - "Tällaista ei Suomessa vielä ole"