Kuva: Maarit Halonen

Jyrki-ohjelman supertähti nousee uuden radiokanavan juontajaksi - "Tällaista ei Suomessa vielä ole"

13.01.2020 09:15 - Lauri Kujanpää

Uudella radiokanavalla keskitytään 80-lukuun.

Minna Ottavainen nousi koko Suomen tietoisuuteen juonnettuaan legendaarista Jyrki-tv-ohjelmaa. Ottavainen on tehnyt Jyrkin lisäksi paljon radio- ja toimittajantyötä.

Ottavainen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että ohjelma oli ponnahduslauta monelle nykypäivän supertekijälle.

- Jyrkistä nousi paljon ihmisiä, jotka tekevät edelleenkin suuria tv-tuotantoja. Kyllä silloin vihjailtiin, että se ohjelma jää historiaan, mutta ei me sitä ajateltu tekohetkellä. Päivät olivat todella hektisiä. Olimme kaikki hieman noviiseja tuollasen ohjelmaformaatin edessä, ja vaikka saimmekin koulutuksen Kanadassa, olimme silti omillamme.

Ohjelman juontajat nousivat tunnetuksi koko Suomessa.

- Aika nopeasti sitä huomasi, että naama on tullut tutuksi monelle. Pitää kuitenkin muistaa, että se ohjelma kuvattiin ihmisten ympäröimänä ja siihen tottui, että on ihmisiä ympärillä. En myöskään muista, että kukaan olisi mitenkään tullut puhumaan esimerkiksi kadulla kävellessä. Ehkä se oli enemmän sellaista vilkuilua ja osoittelua.

Kasari on uusi radiokanava, jossa keskitytään 80-lukuun ja sen musiikkiin. Ottavainen on kanavan uusi juontaja ja eli nuoruutensa kyseisenä aikakautena.

- Synnyin vuonna 1970 ja 80-luku oli sitä aikaa, kun olin itse nuori. Hienoa päästä juontamaan kanavaa, jossa muistellaan juuri tuota aikakautta, Ottavainen kertoo ja jatkaa:

- Varsinkin lukioaika on hyvin mielessä ja kaikilla piti olla silloin Levis-farkut. Ei voinut pitää mitään muuta! Jyväskylässä myös purjehduskengät olivat kova juttu ja niihin piti tehdä sellainen pampula päähän.

Yksi Ottavaisen suosikkiyhtyeistä on 80-luvulla maailmanmaineeseen noussut Duran Duran.

- Duran Duran on yksi sellainen, joka tuosta aikakaudesta nousee henkilökohtaisesti. Sitten tietenkin Culture Club, A-ha ja Dexys Midnight Runners olivat myös kovassa kuuntelussa. Muistan, kuinka sitä odotti vhs-kasetin kanssa, että telkkarista tulee joku suosikkimusiikkivideo ja se piti nauhoittaa, Ottavainen nauraa.

Kasarin lähetykset alkoivat 1. tammikuuta 2020. Ottavainen haluaa, että kanavalla myös kuulijat pääsevät muistelemaan 80-lukua.

- Kasari perustuu hyvään 80-luvun musiikkiin ja tällaista kanavaa ei Suomessa vielä ole. Kasari on hyvänmielen aikaa ja se näkyy ja kuuluu meidän kanavalla. On ihana muistella tuota aikakautta yhdessa kuuntelijoiden kanssa. Jos minulta kysytään, 80-lukuun kuuluivat muun muassa vhs:t, korvalappustereot ja oma suosikkini: Vohvelirauta!

Kuuntelutaajuudet sekä nettiradion löydät Kasarin kotisivuilta.

Kasari-radiokanavan Facebook-sivun löydät tästä.