Kuva: AOP

Markus Selin teki sopimuksen Jasper Pääkkösen kanssa taksin takapenkillä - "Löimme kättä päälle"

14.02.2020 14:45 - Lauri Kujanpää

Selinin perustama Solar Films täyttää 25 vuotta.

Markus Selinin, 59, perustama yhtiö Solar Films täyttää 25 vuotta. Pitkällä elokuvaurallaan Selin on tehnyt erilaisia tuotantoihin perustuvia sopimuksia muun muassa Helsingin yöelämässä. Yksi näistä yöelämästä löytyneistä yhteistyökumppaneista oli Jasper Pääkkönen.

- Aikoinaan lyötiin Pääkkösen kanssa kättä päälle taksin takapenkillä, että teemme useita yhteistöitä tulevaisuudessa ja hän lopettaa Salatut Elämät -sarjassa, Selin kertoo Voice.fi:n haastattelussa ja kehuu Pääkkösen urapolkua.

- Hän on itse saavuttanut sen, mitä on saavuttanut. Jos joku väittää, että löysi Pääkkösen, niin se on hölynpölyä. Hän on itse uransa luonut ja sitä on ollut hienoa seurata.

Nykyään erilaisia sopimuksia ei sovita juurikaan enää yöelämässä - varsin hyvästä syystä.

- Kyllä edelleenkin tapaan ihmisiä toimiston ulkopuolella. Pakko kuitenkin sanoa, että yöelämässä voi olla vaikea luoda diilejä, kun baareissa musiikki on nykyään niin kovalla, Selin nauraa ja jatkaa:

- Ei se katso aikaa ja paikkaa, missä yhteistyöt lyödään lukkoon. Ne saattavat tulla hyvinkin yllättäen, kuten saunan lauteilla.

Elokuva-alaa on ravistellut erilaiset sukupuoleen liittyvät keskustelut. Selin luottaa vain ja ainoastaan ammattitaitoon

- Ei minusta laatua mitata siinä, onko tekijät miehiä vai naisia. Taiteessa on vain yksi sarja ja siinä katsotaan vain ammattitaitoa. Se, kuka on paras mihinkä tahansa rooliin, oli sitten näyttelijä, ohjaaja, tuottaja tai mikä vain, ratkaistaan ammattitaidolla.

Suomalaisen elokuvan tulevaisuus

Selinin mielestä suomalaisen elokuvan suosio kasvaa jatkuvasti.

- Kiitos Marveleiden ja muiden, niin näen, että suomalainen elokuva kasvaa koko ajan. Kaiken kansainvälisen toiminnan keskellä omalle kielelle on tilausta. Suomalaiset tekevät suomalaisia elokuvia suomalaisille suomalaisella rahalla, joten silloin ne ovat varsinkin meitä varten. Kansainväliset yritykset joutuvat miettimään useita eri kohdemaita, mutta me voimme keskittyä vain kotimaamme rajojen sisälle.

- Tärkeintä on, että kotimainen elokuva saa näkyvyyttä ja se voi joskus myös valloittaa muitakin maita, mutta omilla ehdoilla. Kaikki on tarinasta kiinni, ja jos tarinat ovat hyviä, meillä ei ole mitään hätää.

Solar Films on tuottamassa uutta Se Mieletön Remppa -elokuvaa, jota tähdittävät muun muassa Sami Hedberg sekä Kiti Kokkonen.

- Se Mieletön Remppa on hauska ja farssimaisia piirteitä sisältävä komedia, johon monet voivat samaistua. Kun aletaan tekemään remonttia, niin siinä usealla on liian vähät tiedot ja väärät mielikuvat. Elokuvassa nähtävät kommellukset ovat sellaisia, jotka useat ovat kokeneet.

Se Mieleton Remppa saa ensi-iltansa 19. helmikuuta.

Voice.fi, Radio Nova, Kasari ja Ysäri ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Pian 60 vuotta täyttävä Markus Selin ei pode ikäkriisiä: "Vedetään niin pitkälle kuin pystyy"

Lue myös: Markus Seliniltä kiinnostava fakta Matti-elokuvan tekoprosessista: Nykänen sai runsaan korvauksen

Uusimmat