Kuva: AOP

Ensimmäisen Star Warsin alusta poistettiin kohtaus - päätös häiritsee pääosanesittäjää edelleen

30.06.2020 15:45 - Roy Kokkonen

Mark Hamillin mukaan, kun kohtaus poistettiin, jäi osa hahmon motivaatiosta selittämättä.

Ensimmäinen Tähtien sota -elokuva Episodi IV - Uusi toivo (1977) julkaistiin yli 40 vuotta sitten. Ensimmäinen elokuva esitteli yleisölle Mark Hamillin esittämän Luke Skywalkerin, joka elokuvan alussa tarkastelee droideja yhdessä Owen-setänsä kanssa.

Elokuvan alun piti olla kuitenkin toisenlainen. 

Ensiminuuteilta poistettiin kohtaus, jossa Luke katselee prinsessa Leian ja Darth Vaderin alusten taistelua kotiplaneettansa Tatooinen kamaralta. Sen jälkeen Luke menee tapaamaan ystäviään.

Hamillin mukaan iso osa hänen esittämänsä roolihahmon motivaatiosta jäi selittämättä, kun kohtaus jätettiin pois elokuvasta. Hän kertoo, että pois jätetty kohtaus olisi selittänyt, että Lukella ei ole poliittisia päämääriä elokuvan alussa.

- Kohtauksessa on muutama asia, jotka olivat hahmolle hyviä. Tärkein on, että hän ei ole suosittu ystäviensä keskuudessa. Häntä pilkataan. Sitten hän törmää Garrick Hagonin esittämään Biggs Darklighteriin, joka on pukeutunut Imperiumin uniformuun. Luke innostuu ja toivoo pääsevänsä pois planeetaltaan, Hamill selittää

- Lukella ei ole poliittista vakaumusta. Hänen mielestään on hienoa kuulua Imperiumiin, jos hän pääsee sitä kautta pois kotitilaltaan, hän jatkaa.

Lue myös: Uusi Star Wars -sarja tekeillä - keskiössä naishahmot

Lue myös: Star Wars -tähdeltä tunteikas puhe mielenosoituksessa - "En tiedä, onko minulla uraa tämän jälkeen"

Lähde: Cinemablend